donderdag 6 april 2017

YOGA: Befriending your Dragons

Vanaf het moment dat ik begon in het boek Feeding your Demons wilde ik het in één keer uitlezen en de methode uitproberen.
Na een paar hoofdstukken realiseerde ik me echter dat dit geen zin had. 
Dit soort inzichten heeft tijd nodig en vooral veel, heel veel oefening.


Recensie: "In het boek Bevrijd je Demonen beschrijft Tusltrim Allione een eeuwenoude wijsheid over het oplossen van innerlijke conflicten.
Angst, jaloezie, verslaving en perfectionisme, ieder mens vecht tegen zijn eigen demonen. 
Maar heeft dit bestrijden wel zin als deze schaduwkanten een deel van jezelf zijn? Als vechten een vorm van vasthouden is, hoe laat je je demonen dan echt los? 
Tsultrim Allione baseerde Bevrijd je Demonen op Chöd, de enige door een vrouw begonnen boeddhistische stroming met als uitgangspunt dat we het eeuwige gevecht tegen onze schaduwkanten nooit kunnen winnen. Pas als je hun aanwezigheid accepteert, ze transformeert en loslaat, ontstaat er ruimte voor innerlijke vrede. Bevrijd je demonen vertaalt deze eeuwenoude Tibetaanse wijsheid naar positieve handgrepen voor het moderne leven. Met haar opmerkelijk heldere en efficiënte vijfstappenplan verschaft Allione een positieve en bevrijdende methode om direct mee aan de slag te gaan en eindelijk tot rust te komen".

Prachtige documentaire over Tara Mandala, Feeding your Demons en Tsultrim Allione van BOS-omroep.
Bekijk hier de trailer.

-------------------------------------------
Ieder mens draagt demonen of draken in zich mee en we weten ook eigenlijk wel dat ze bevechten geen zin heeft, al knokken we heel wat.

Op de yogamat kun je eigenlijk niet om de draken heen.
Of het nou tijdens de asana-beoefening (yogahouding) is of tijdens meditatie, draken laten altijd weten dat ze er zijn in de vorm van gedachten, oordelen, twijfels, overtuigingen, herinneringen en ook fysieke obstakels.

Zondag 18 juni 2017 gaan we daar tussen 10.30u en 12.00u mee aan de slag zowel in meditatie, als in de yin en yang houdingen.
-------------------------------------------

YIN en YANG
Yin en Yang verwijzen naar de tegengestelde principes of energieën in het universum, of feitelijk de complementaire (elkaar aanvullende) waarden, immers zonder het één is het ander niet.
warm-koud, hard-zacht, mooi-lelijk, mannelijk-vrouwelijk, verweg-dichtbij

Ons dagelijks leven en daarmee veelal ook ons concept van gezond en goed bewegen wordt door Yang gedomineerd; actief, kracht, hard, competitie, herhaling en wilskracht.

Yin-eigenschappen als vriendelijk, zacht, verstild, ontvankelijk, rustig en langzamer, worden als minder-waardig en minder effectief gezien.

Yin-yang staat voor balans, evenveel wit als zwart. We hebben beide in gelijke mate nodig.
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig